Energetisch helen en massage

In liefdevol evenwicht zijn

Energetisch helen

Massage, aanraking en aura( of energy)- healing helpen in balans te komen. Er zijn eenzijdigheden en verkrampingen in ons die we niet zelf kunnen of hoeven te verhelpen. Daar is de helpende hand van de ander op zijn plaats. Vaak leidt dat naast harmonie tot nieuwe levenshouding en inzichten waar je dan wel zelf mee aan de gang kunt gaan.

Ik maak gebruik van het universele energieveld dat overal aanwezig is.  (geen Reiki) Als je wat geblokkeerd bent betekent dat de vitale levensenergie niet vrijelijk door je kan stromen. Je zit niet lekker in je vel, voelt je niet helemaal jezelf.

Dit is merkbaar  als pijn, dof gevoel, zwaar, onrustig, alsof je onder stroom staat, verhard, moe, geladen, geïrriteerd, angstig.

Hoe?

Je ligt op een massagebank. Ik breng de disharmonie in beeld door met 2 handen over je lichaam te gaan. Mijn handen zijn gevoelig en kunnen deze verstoringen waarnemen.

Nadat ik een beeld heb gekregen van je energetische toestand van dat moment bespreek en overleg ik met je wat ik wil gaan doen.

In het algemeen volgt dan het afsluiten van plaatsen waar teveel energie weglekt, het voeden van de gebieden die te weinig energie ontvangen en doorgeven, en het harmoniseren van de verschillende energiecentra . Ik raak je daarbij licht aan.

Soms krijg je dan beelden of zijn er geluiden van je lichaam dat de blokkade(s) opruimt. (zuchten, borrelen van de darmen, emotie, lachen).

Ik geef, door me specifiek te openen voor het algehele energieveld wat er is, jou een aanzet om je lichaam weer te herinneren dat deze energie er is, zodat je lichaam  opnieuw weer maximaal gebruik maakt van de vitaliteit die door je heen stroomt, voor jezelf en om verder te geven.

Massage

Soms heeft de blokkade/spanning zich vastgezet in je lichaam.

Meestal gebeurt dit in het spierweefsel. Het spierstelsel bevindt zich tussen vast en vloeibaar in (gel) en reageert zeer sensitief op invloeden uit de omgeving (ook je innerlijke denkomgeving).

Niet alleen door lichamelijke  inspanning maar ook door spanning en stress onstaat er verharding en verkramping in het spierstelsel.

Typische plaatsen in het lichaam waar dit optreedt zijn:

  • nek
  • rug
  • kuiten
  • armen
  • kuiten

Massage lijkt op energetisch helen maar is een stuk fysieker en is geindiceerd bij fysieke blokkades.

In de Heelpraktijk geef ik vaak een combinatie van beide ook gecombineerd met meditatie.

Literatuur

Onderstaande literatuur geldt al decennia als de standaardliteratuur voor mensen die zich met healing bezighouden. Het werk van Brennan is  een bron van inspiratie voor een ieder die iets wezenlijks over de mens wil ontdekken.

 Brennan, Barbara Ann  ‘Licht op de Aura, healing van het menselijk energieveld 1991 Becht,Haarlem

Brennan, Barbara Ann  ‘Bronnen van Licht’ 1994 Becht, Haarlem

Advertenties