Helende reis

Afbeeldingsresultaat voor accepteren

Opnieuw wortelen

De Helende Reis/ The Journey

De Helende reis is een praktische  en eenvoudige methode voor heling en bewustwording ontwikkeld door Brandon Bays. Door zelfonderzoek naar de emotionele en spirituele kern van het probleem te gaan en op te lossen, richt deze methode zich op de onderliggende oorzaken van een ziekte of klacht en niet op de ziekte of klacht zelf.

De Helende reis is een inspirerende en effectieve manier om beperkende overtuigingen op te ruimen die je belemmeren om in contact te komen met de levensbron en vanuit dit nieuwe perspectief  blokkades op cel niveau op te ruimen.

Het is een complementaire methode die uitgaat van het zelfhelend vermogen dat in ieder mens aanwezig is. Emotioneel, fysiek, mentaal en spriritueel wordt een sterk appel gedaan op in evenwicht brengen waardoor de innerlijke spanning oplost en de levensenergie vrijer gaat stromen.Vergeving ervaren, ontvangen en vergeving geven is een sterk instrument in het helingsproces. Alles wat zich vastgezet heeft door verkramping, verdriet, boosheid of angst raakt ook het fysieke lichaam op celniveau. Het effect is meer innerlijke rust of vrede.  Het is voor te stellen dat door deze rust de vitaliteit en het zelfgenezend vermogen enorm gestimuleerd wordt en dat werkt door in alle facetten van het leven

Voor kinderen:

Voor kinderen is de helende reis een sprookjesavontuur, waarin ze afdalen in hun fantasie via een magische trap naar een ruimte waarin zich hun favoriete tekenfilmheld of sprookjesfiguur bevindt. Deze staat symbool voor hun hogere zelf. In een ruimtevaartuig reizen ze naar hun eigen organen, die ze onderzoeken met een zaklantaarn. In organen die sterke negatieve emoties afgeven, wordt een kampvuur gestookt waar de kinderen hun hart mogen luchten. Door anderen te vergeven kunnen ze zich bevrijden van alle lasten en hun creatieve potentie vergroten.

Indicaties ( waarvoor is het?)

emotionele en/of gedragsproblemen, fysieke. Angsten, slaap en eetstoornissen, leerproblemen  rouwverwerking, verharding in het leven

Literatuur

Bays, Brandon (1999). De helende reis. Amsterdam: Forum ( dertiende druk 2007)

Joke Reijnders  schrijft in 2007 over Brandon: .Onder lagen stof vind je je eigen schitterende diamant weer terug, (Onkruid, 176, 62-68)

Advertenties