Kosten en Vergoedingen

 

 

De tarieven op een rij:

Particulieren: prijzen zijn incl. Btw 

Alle individuele begeleiding, therapeutische behandeling: € 80 per gesprek. Een bijeenkomst duurt meestal 75 minuten.

Individuele mindfulnesstraining: 8 bijeenkomsten €640.  Een werkboek en  ingesproken meditatiesessies zijn inbegrepen. Elke bijeenkomst duurt 75 minuten.

Burn-out therapie: 10 bijeenkomsten van 90 minuten.  a € 110 Meestal wordt dit betaald door de werkgever. Als u geen vergoeding kunt krijgen, neem  dan contact met me op hoe en zodat ik u tegemoet kan komen.

Leefstijl interventie: 5 bijeenkomsten € 400

 

 

Bij de particuliere tarieven geldt: neem contact met me op als de kosten een hindernis vormt. Ik kijk graag met u mee naar oplossingen.

 

Zakelijk: prijzen zijn excl. Btw 21%

Burn-out therapie 10 sessies van 90 minuten € 1.500.

Leefstijl interventie  individueel 10 sessies van 90 minuten € 1.500.

De Zorgverzekering

Jacqueline Kleve is geregistreerd  registratie nr. 2016765   VMBN mindfulnesstrainer 1. VMBN_logo_2016

De beroepsvereninging voor mindfulness leraren is erin geslaagd om met een aantal zorgverzekeraars (VGZ, Unive, Umcz, IZA gezond samen en IZA overig) vanuit de aanvullende verzekering afspraken te maken over het vergoeden van de mindfulnesstraining voor mensen met  burned-out en andere stressgerelateerde klachten mits er een verwijzing van een huisarts of bedrijfsarts is.

Bent u aangesloten bij bovenstaande zorgverzekeringen, kunt u de training bijna geheel vergoed krijgen.

Ik ben aangesloten bij het CAT level 4. nr CL2133-21-05-19    Ik voldoe aan de WKKGZ. Vanaf 2020  CAT level 3  u meer vergoed kunt krijgen voor : psychosociale therapie/natuurkundige behandeling. Dit valt onder alternatieve/complementaire behandeling en zal  gedeeltelijk vergoed worden .

De actuele  info over vergoedingen vind je op www.zorgwijzer.nl/vergoeding/mindfulness

De werkgever

zal moeite doen om  te voorkomen dat een werknemer langdurig ziek wordt Het geven van een in-company mindfulnesstraining ter voorkoming van ziekte-uitval of het vergoeden van een mindfulnesstraining(groeps of individueel) is niet meer uitzonderlijk. Er staat teveel op het spel.

Ook wordt het persoonlijk budget, opgebouwd door de werknemer, vaak  gebruikt om een mindfulnesstraining te vergoeden.

Verdere verantwoordelijkheid die de werkgever heeft ten aanzien van verzuim van de werknemer kunt u  lezen in de wet verbeterde Poortwachter. Hierin wordt de verantwoordelijkheid van de werkgever bij dreigend lang ziekteverzuim  en re-integratie heel precies beschreven. Is er verzuim door de werknemer  door langdurige stress, burned-out, dan heeft de werkgever alle belang om een professional(s)in te schakelen. Dit kost geld, maar de kosten/baten analyse van een langdurig verzuimende werknemer helpt deze kosten snel te relativeren